Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Θερμά ευχαριστούμε τους χορηγούς που μας υποστήριξαν για την εκδήλωσή μας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτά μας του 2017.




Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Με αγάπη, κατανόηση και αληλεγγύη μεταξύ μας, όλα θα πάνε καλά!!!



Αυτό ήταν ο μήνυμα που εξέπεμψαν οι χαιρετισμοί της Προέδρου του Συλλόγου και των παρόντων Δημοτικών Άρχόντων στην κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”.

Την παραδοσιακή Βασιλόπιτά του έκοψε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το βράδυ, στο Κέντρο “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ”, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”, με βάση την αγάπη, κατανόηση και αληλεγγύη μεταξύ των μελών και γενικότερα των πολιτών. “...Καλώ λοιπόν
όλους τους συγχωριανούς, να συστρατευθούν κάτω από τον σύλλογο, αφήνοντας πίσω οποιαδήποτε διαφορά, και μέσα από την εθελοντική εργασία να προσφέρει ό,τι ο καθένας μπορεί για να κάνουμε το χωριό μας πρότυπο του νησιού” τόνισε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χαρίκλεια Μαγουλά, ολοκληρώνοντας μαζί με τις ευχές της για τον καινούργιο χρόνο, είπε “Διαθέτουμε έναν παράδεισο, ας τον κάνουμε ακόμα καλύτερο. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, κανείς δεν περισσεύει”.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Λιβέριος Πετρίδης, επεσήμανε προς τους παριστάμενους Δημοτικούς Άρχοντες την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών στο χωριό, με δεδομένο ότι η πλειονότης των κατοίκων ασχολούνται με τον τουρισμό, που αποτελεί και την ατμομηχανή της οικονομίας στην πατρίδα μας. “Η Γαλάζια Σημαία που έχουμε για την παραλία του Λουρδά, που μαζί με το φυσικό περιβάλλον του χωριού, αποτελεί τον πόλο έλξης των τουριστών, οι υποδομές είναι ελλειπείς. Δεν φτάνει μόνο η καθαρή θαλάσσα...” τόνισε.
Ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς και υπεύθυνος για τον τουρισμό κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος δήλωσε ευτυχής που βρίσκοταν μαζί μας και νοιώθει “Λουρδάς”, αφού η μητέρά του είναι από το χωριό, στον χαιρετισμό του, τόνισε και αυτός την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των μελών για την ανάπτυξη του χωριού, ενώ είπε με νόημα ότι “...η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται ότι υπάρχει”.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και συγχωριανός κ. Γεράσιμος Δημητράτος, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, “...υπάρχει ένα μηχάνημα για τα ΑμΕΑ το οποίο πρέπει να έλθει στην μεγαλύτερη παραλία της Κεφαλονιάς, των Λουρδάτων” είπε, καθώς και άλλα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το χωριό, ελπίζοντας στην συνεργασία των άλλων παρατάξεων. Ο κ. Κεκάτος “σηκώνοντας το γάντι”, απάντησε ότι θα υποστηρίξει τις προτάσεις του κ. Δημητράτου, διατηρώντας και ενισχύοντας το συναινετικό κλίμα.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστος Μαγουλάς, αν και αδιάθετος, μαζί με τις ευχές του, δήλωσε βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά τον καινούργιο χρόνο!
Ήταν μια όμορφη βραδιά στο πολύ όμορφο περιβάλλον της “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ”, που με το πλούσιο και προσεγμένο μενού , - η μπριζόλα ήταν σκέτος αφρός – το κρασί, αλλά κυρίως το φτωχό σε αριθμό μελών, αλλά πλούσιο σε ταλέντο και ρεπερτόριο τρίο, που αποτελούσαν οι: Νίκος Αναγνωστόπουλος στο πιάνο – τραγούδι, τον βιρτούοζο του βιολιού Λαμπρογιάννη Πεφάνη και την μελωδική συγχωριανή Ελευθερία Edwards στο τραγούδι, απογείωσαν το κέφι κρατώντας τους συνδαιτημόνες μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην πίστα, όπου νωρίτερα είχαν δείξει τις χορευτικές τους δεινότητες τα νεαρά μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου.
Τυχερή της βραδιάς, η κα Σοφία Τραου που κέρδισε μαζί με το φλουρί και ένα όμορφο γούρι από το χρυσοχοΐο "Τζανάτου", που θα της φέρει τύχη όλο το χρόνο.
Πλούσια η λαχειοφόρος αγορά με κορυφαίο δώρο την τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας προσφορά των καταστημάτων "ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ" και άλλα πολλά δώρα που πρόσφεραν απλόχερα οι κεφαλονήτες επαγγελματίες τους οποίους ευχαρίστησε η κα Μαγουλά.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος π. Παναγής Αννιάς.
Ήταν ομολογουμένως μία όμορφη γιορτή.
Και του Χρόνου!

Λιβέριος Πετρίδης

 lourdas.gr


Ο λόγος της Προέδρου κας Χαρίκλειας Μαγουλά


Φίλες και φίλοι, αγαπητά μέλη του συλλόγου, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην αποψινή μας εκδήλωση.
Καλωσορίζουμε τον Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελο Κεκάτο, το Δημοτικό Σύμβούλο κ. Γεράσιμο Δημητράτο, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας κ. Χρήστο Μαγουλά.
Φίλες και φίλοι, αγαπητά μέλη του συλλόγου, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην εκδήλωσή της κοπής της Βασιλόπιτά μας.
Επίσης ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. και απλά μέλη του Συλλόγου μας για την εθελοντική προσφορά τους στους σκοπούς του συλλόγου.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς (οι οποίοι αναφέρονται στην λίστα με τα δώρα), για την στήριξή τους με τα δώρα που θα κληρώσουμε στη συνέχεια.
Θέλω να επισημάνω, ότι, οτιδήποτε έσοδα έχει ο σύλλογος από τις δραστηριότητες του, είναι ανταποδοτικά για τον εξωραϊσμό του χωριού, ή σε εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την σύσφιξη των σχέσεων και την αλληλεγγύη μεταξύ των συγχωριανών.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο έσοδο που μας κρατά όρθιους είναι ο τουρισμός. Πρέπει να το αναπτύξουμε με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αυτό, που μας έκανε πρώτη επιλογή στους ξένους. Χωρίς τον τουρισμό, πολλές οικογένειες θα είχαν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Καλώ λοιπόν όλους τους συγχωριανούς, να συστρατευθούν κάτω από τον σύλλογο, αφήνοντας πίσω οποιαδήποτε διαφορά, και μέσα από την εθελοντική εργασία να προσφέρει ό,τι ο καθένας μπορεί για να κάνουμε το χωριό μας πρότυπο του νησιού, συμπληρώνοντας το έλλειμα της πολιτείας.
Διαθέτουμε έναν παράδεισο, ας τον κάνουμε ακόμα καλύτερο. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, κανείς δεν περισσεύει.
Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, Υγεία, Αγάπη και Δημιουργικότητα με το Νέο Έτος.
Σας ευχαριστούμε !