Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σαν τις ρίζες του πλάτανου, δεμένα, τα μέλη του ομώνυμου συλλόγου Λουρδάτων έκοψαν την Βασιλόπιτά τους

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση, παρεΐστικη ατμόσφαιρα με φαγητό, ποτό και χορό.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου – έδρα του Συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” - την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, με πολύ κόσμο έξω ή στην πόρτα, αφού η συμμετοχή φίλων και μελών ήταν πέραν του αναμενόμενου.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτρης Ρασσιάς, παρουσία της Βουλευτού και υποψηφίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, του Αντιδήμαρχου κ. Ευάγγελου Κεκάτου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ηλία Κουρκουμέλη, Γεράσιμου Δημητράτου και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστου Μαγουλά.  Τυχερός της βραδιάς με το φλουρί της Βασιλόπιτας,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχάτων "ΑΙΝΟΣ" κ. Χαράλαμπος Μινέτος.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χαρίκλεια Μαγουλά στον εναρκτήριο λόγο της τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή των μελών στις δραστηριότητες του συλλόγου, “...Σας καλούμε όλους στο σύλλογο να δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε το χωριό μας υπόδειγμα. Διαθέτουμε έναν παράδεισο, ας τον κάνουμε ακόμα καλύτερο. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, κανείς δεν περισσεύει” κατέληξε η κα Μαγουλά, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τα απλά μέλη και μέλη του Δ.Σ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να γίνουν τα έργα στο σύλλογο, αλλά και την επιτυχία της εκδήλωσης.
Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων καλεσμένων, στα πλαίσια της εκδήλωσης, απενεμήθησαν αναμνηστικά διπλώματα.
Στην λαϊκή ποιήτρια κα Θέλξη Μαγουλά για την προσφορά της στο πολιτισμό με τα ποιήματα της “Κεφαλονίτικα Τραγούδια” - σχετικό δημοσίευμα πατήστε εδώ -, που της απένειμε η Βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Ευχάριστη έκπληξη η απαγγελία της από μνήμης του ποιήματος “Η Κεφαλονιά μας”.
Στον Άγγλο μόνιμο κάτοικο Λουρδάτων κ. Χιου Κούμσκι για την προσφορά του στο Σύλλογο, απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα ο Αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Ευάγγελος Κεκάτος.
Στην συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα από παιδιά του συλλόγου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς προκαλώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρισταμένων.
Ακολούθησε το γεύμα από τα θαυμάσια φαγητά που ετοίμασαν οι κυρίες μέλη του συλλόγου και σουβλάκια που έψηναν στην αυλή του σχολείου, συνοδεία κρασιού και αναψυκτικών, που άναψε το κέφι και μέχρι αργά κράτησε τα μέλη στην πίστα να χορεύουν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.
Ήταν μια γιορτή με μεγάλη συμμετοχή, που έδρασε καταλυτικά στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών, όπως οι δυνατές ρίζες του πλάτανου που τον κρατάνε αγέρωχο, έτσι και τα μέλη του ομώνυμου συλλόγου θα είναι δεμένα μεταξύ τους για έναν στέρεο και δημιουργικό σύλλογο.

Και του Χρόνου!






Το αναμνηστικό δίπλωμα της Θέλξη Μαγουλά για την προσφορά της στον πολιτισμό

Το αναμνηστικό δίπλωμα του Χιου Κάμσκι για την προσφορά του στον σύλλογο